in

Vesić ima viziju glavnog grada do 2030, SNS ga ne vidi kao “broj 1” za Beograd

I o kandidatima za gradonačelnika Beograda još uvek se samo nagađa. Iako kaže da će SNS tek doneti odluku o tome da li će se njegovo ime naći na izbornoj listi za Beograd, zamenik gradonačelnika Goran Vesić na pretposlednjoj sednici gradske skupštine predstavio je Program razvoja Beograda do 2030. Deo opozicije potvrdio je spremnost Vladete Jankovića da se kandiduje za gradonačelnika.

Dok naprednjaci pričaju da će na listi za Beograd pod rednim brojem jedan pisati Aleksandar Šapić, aktuelni zamenik gradonačelnika ispričao naprednjacima viziju glavnog grada do 2030. i oni glasali za. Vesić u pogledu na osam godina daleku budućnost vidi metro, parkove, kanalizaciju, prosečnu platu od 200 hiljada dinara, biciklističke staze. Ali ne vidi ili se pravi da ne vidi samo nekoliko dana unapred – do Glavnog odbora SNS-a ostalo manje od dve nedelje.

„Odluku o tome ko će biti na listi moje stranke za Beograd donosi moja stranka, tako da to nije pitanje za mene, to je pitanje za stranku“, rekao je Vesić.

Pretpostavljamo da zamenik gradonačelnika ima pravo da poželi neku funkciju?

“Ja moram da vam kažem da o željama ne pričam u informativnim emisijama, već u zabavnim, tako da ostavimo želje za neke druge emisije”, kazao je drugi čovek Grada.

Niko ga nije pitao, ali se Vesić prisetio da ga od 2003. do 2013. nije bilo u politici.

“Kad ste u politici morate da budete spremni da trajete još 10 godina, deset dana ili deset minuta”, dodao je on.

Mediji su preneli da je Vučić Vesiću, umesto pozicije u glavnom gradu, ponudio parlamentarnu izbornu listu i nekoliko opcija.

“O svojim sastancima koje imam sa drugim ljudima iz stranke ne obaveštavam javnost”, rekao je Goran Vesić.

A da li je poslednjih dana razgovarao sa Aleksandrom Šapićem?

“Imam komunikaciju sa svim predsednicima opština koja je redovna i službena i tako će biti dok budem obavljao ovu funkciju”, kaže on.

Opozicija tvrdi da Šapić loše stoji, a da Beograd ne želi više Vesića.

“Mislim da je dobra vest što je tako kvalitetan čovek u svakom smislu spreman da se bori za oslobođenje i ozdravljenje Beograda”, rekao je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović.

Opozicija najavljuje da će u slučaju pobede na izborima u Beogradu formirati, kako kažu, antikorupcijski tim koji će ispitati sve poslove gradske vlasti. Vesić najavio da će za nešto više od nedelju dana biti usvojen prvi rebalans budžeta sa novom rekordnom sumom u gradskoj kasi za posle izbora.