in

Veljović neće ići u istražni zatvor

Savetnik predsednika Crne Gore za bezbednost Veselin Veljović neće ići u istražni zatvor, pošto je Osnovni sud na Cetinju odbio žalbu tamošnjeg Osnovnog državnog tužilaštva, koje je tražilo da mu bude određen pritvor.

Veće nalazi da se osnovano u žalbi državnog tužioca navodi da sudija za istragu nije pravilno ocenio kada je našao da ne postoji osnovana sumnja da je Veselin Veljović izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, saopštio je Osnovni sud na Cetinju, prenosi RTCG.

Veselin Veljović

Iz snimka se, kako su istakli, jasno vide radnje koje je kritičnom prilikom preduzeo osumnjičeni, odnosno vidi se da je gurao policijske službenike koji su se nalazili u kordonu ispred njega i grupe građana, a vide se i radnje ostalih učesnika događaja.

Činjenica da oštećeni policijski službenici nisu identifikovani, nije od suštinskog značaja za postojanje predmetnog krivičnog dela, navodi se u odluci suda.

Veće, međutim, nalazi da nisu ispunjeni uslovi da se osumnjičenom odredi pritvor zbog mogućeg uticaja na svedoke, budući da ni okolnosti sadržane u žalbi, kao ni one koje proizlaze iz spisa predmeta, ne ukazuju na opasnost da će on ometati postupak uticanjem na navedene svedoke, koji su policijski službenici, ukazuje sud.

Veljović je u ponedeljak pušten da se brani sa slobode odlukom sudije za istrage Osnovnog suda na Cetinju Borka Lončara.

Tagovi