in

Veliki požar u okolini Trogira u Hrvatskoj, vatra nije pod kontrolom

Požar koji je buknuo u naselju Seget Gornji, u okolini Trogira, širi se prema istoku i severu, a oko sat vremena zbog tog požara bila je na snazi mera zaustavljanja sletanja aviona na splitski aerodrom, prenosi Hina.

“Hrvatska kontrola leta je procenila da je zbog ovog požara nesiguran prostor za sletanje aviona pa je sletanje oko sat vremena bilo preusmeravano, a tri su aviona sletela na zadarski aerodrom, a jedan u Zagrebu”, rekao je Mate Melvan sa aerodroma u Splitu.

Po njegovim rečima dva avioprevoznika su poslepodne odložila su svoje poletanje za sutra.

“Stanje je počelo da se normalizuje oko 15,30, pa će, zbog mera zaustavljanja sletanja aviona, biti kašnjenja, rekao je Melvan.

Šef vatrogasaca Ivan Kovačević je rekao da je u popodnevnim satima vatrogascima došlo pojačanje. Trenutno vatru gasi 170 vatrogasaca sa 50 vatrogasnih vozila.

“Požar i dalje nije pod kontrolom. Velika je površina, kako okrene vetar tako plane na drugom mestu”, kazao je komandir vatrogasne stanice u Trogiru Marin Buble.

Na pitanje je li istina da gore napuštene stare kuće na padinama brda, rekao je:

“Koliko ja znam, ne. Gori oko njih, ali nemam informaciju da gore same kuće. To su naša stara sela, a nemoguće je znati šta se tačno događa na tako velikom području“.

Tagovi