UZBUNA! NAPADNUT JERUSALIM! Izrael odmah uzvratio!

UZBUNA! NAPADNUT JERUSALIM! Izrael odmah uzvratio!

Nakon što je Hamas izneo ultimatum Izraelu da povuče snage sa dve tačke u gradu, usledio je napad raketama. Hamas je preuzeo odgovornost za napad, nazivajući ga odmazdom za izraelske „zločine i agresiju“.

Iz vojne baze u Jerusalimu rečeno je da je oko sedam do deset raketa ispaljeno na području od 10 do 15 kilometara od grada.

Rečeno je da je izraelski odbrambeni sistem Gvozdene kupole većinu raketa uništio.

Palestinski Hamas postavio je ultimatum Izraelu, upozorivši da će napasti ako Izrael do 18 sati ne povuče svoje snage bezbednosti sa brda Hrama i naselja Šeik Džarah u istočnom Jerusalimu, prenosi Tajms of Izrael. Pošto je vreme isteklo, Izrael se priprema za napade Hamasa.

Hamas takođe poziva da se do tada oslobađanje pritvorenih Palestinaca u dosadašnjim neredima.

Prema navodima izraelske vojske, oglasile su se sirene za raketni napad na Aškelon, ali još nema podataka o eventualnoj šteti i ranjenima.

Vojska Izraela je u stanju pripravnosti duž granice s Gazom.

Vojska najavljuje da će zatvoriti brojne puteve i lokacije oko pojasa Gaze, kao i železnički saobraćaj u tom području, strahujući da bi uskoro moglo doći do napada.

Nakon ultimatuma Hamasa u Jerusalimu su ispaljene rakete, a napetost sve više raste. Izraelski parlament evakuisan je nakon raketiranje, a duž granice sa Gazom Izrael je pojačao snage.

Izrael je i pojačao snage na Zapadnoj obali i oko pojasa Gaze kako bi se sprečilo širenje nemira iz istočnog Jerusalima, gde su se Palestinci sukobili sa policijom.

IZRAEL ODMAH UZVRATIO

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je devetoro poginulo u pojasu Gaze tokom izraelskog napada. Prema navodima palestinskih medija, među poginulima je i troje dece.

Izraelska vojska potvrdila je raketni napad na pojas Gaze, i da su u tom napadu poginula tri pripadnika Hamasa, objavio je „Harec“.

Kako prenosi „Jerusalim post“, među ubijenim članovima Hamasa je i jedan od komandanata, koji je bio cilj izraelske vojske.

Palestinska organizacija „Hamas“, prethodno je raketirala Jerusalim nakon isteka ultimatuma upućenog izraelskoj vladi da povuče bezbednosne snage iz kruga džamije Al Aksa. Nakon raketiranja Jerusalima, evakuisan je izraelski parlament, a duž granice sa Gazom, Izrael je pojačao snage.