in

Užasnuti smo ponašanjem srpske policije prema sinu premijera

Iz Vlade Crne Gore su reagovali zbog, kako su naveli, odnosa policije Repubilke Srbije prema porodici premijera Zdravka Krivokapića.

„Obaveštavamo javnost da su sinoć, u Beogradu, pripadnici policije Republike Srbije na grub i nedopustiv način atakovali na sina predsednika Vlade Crne Gore prof. dr Zdravka Krivokapića u trenutku kada se svojim automobilom parkirao ispred zgrade u kojoj, sa porodicom, živi jedna od kćeri premijera Krivokapića. U pratnji premijerovog sina, koji je štićena ličnost, bio je policijski službenik UP Crne Gore. Policijski službenici Republike Srbije, repetirajući pištolje, zatražili su od premijerovog sina, u trenutku kada je izlazio iz automobila, da stavi ruke na glavu, pa na krov automobila, pravdajući svoj postupak naredbom koju su dobili, ne pokazavši pri tom nikakav pisani nalog“, navodi se u saopštenju.

MUP Srbije

Dodaje se da su deca i unuci premijera Krivokapića, iz bezbednosnih razloga, već tokom noći iz Beograda doputovali u Crnu Goru.

„Užasnuti smo i zabrinuti zbog odnosa policije Republike Srbije prema deci crnogorskog premijera, posebno imajući u vidu da su zbog sličnih neprijatnosti kćerke premijera Krivokapića već jednom morale napustiti Beograd. Sve dalje aktivnosti povodom ovog slučaja će preuzeti Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore“, navodi se u saopštenju Vlade.

Izvor: Vijesti

Kako je „Vijestima“ juče rekao izvor blizak porodici, srpska policija je navodno repetirala pištolj na sina premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića i člana njegovog obezbeđenja, te je zato Krivokapićeva porodica odlučila da napusti Srbiju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je nakon toga „da su apsolutno lažni navodi koji su se pojavili u pojedinim crnogorskim medijima, da je srpska policija navodno maltretirala sina crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića“ i dodaje da je policija u ovom slučaju postupala profesionalno i u skladu sa zakonom obavila sve neophodne provere uz, kako se ističe, „puno poštovanje dostojanstva vozača i putnika u vozilu“.