in

Uveren sam da će Vučić nastaviti put Srbije ka Evropskoj uniji

Predsednik Francuske Emanuel Makron čestitao je srpskom kolegi Aleksandru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima izražavajući uverenje da će Vučić nastavati put Srbije ka Evropskoj uniji (EU) i raditi na obnovi mira koji je doveden u opasnost u Evropi ruskom agresijom protiv Ukrajine.

„Srbija teži da se priključi EU i zajednici vrednosti koja nas spaja. Uveren sam da ćete sa odlučnošću nastaviti posao započet na tom putu na kome možete da računate na podršku Francuske, posebno tokom narednih meseci, u svojstvu predsedavajuće Savetom EU“, navodi se u čestitki koju je danas preneo Vučićev kabinet.

Makron je naveo da ne sumnja da će Srbija znati da radi zajedno sa zemljama članicama EU i zemljama Zapadnog Balkana na obnovi mira koji je doveden u opasnost na našem kontinentu ruskom agresijom protiv Ukrajine.

Francuski predsednik je izrazio želju da sa Vučićem nastavi „dijalog zasnovan na poverenju, u službi zajedničke evropske budućnosti i izvrsnosti bilateralnih odnosa“, dodalo je predsedništvo Srbije.

Tagovi