in

Ustav Crne Gore je kršio onaj koji bi najviše trebalo da ga štiti

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije izjavio je da je povodom njegovog ustoličenja u Cetinjskom manastaru njemu bilo najvažnije da se poštuje zakon i da li oni koji osporavaju pravo crkve rade po zakonu.

U intervjuu za RTS mitropolit je rekao da je Ustav Crne Gore najviše kršio onaj koji je morao najviše da ga brani.

„Ako je nekome stalo da se ustoličenje ne dogodi, da to ne bude u Cetinjskom manastiru, on to može da ospori sudskim putem. Ovo je zemlja u kojoj treba da se poštuje Ustav i zakon. Nažalost, onaj koji bi najviše trebalo da štiti Ustav, on ga je najviše i kršio“, rekao je Joanikije.

Podsetimo, mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ustoličen je u nedelju u Cetinjskom manastiru, uprkos snažnom protivljenju i protestima jednog broja građana, predvođenih Demokratskom partijom socijalista predsednika Mila Đukanovića.

Zbog blokade puteva ka Cetinju, sveštenstvo je helikopterom prebačeno u manastir, a zatim na isti način vraćeno u Podgoricu.

Demonstranti su gađali policiju kamenicama, a ona je odgovorila suzavcem. Zbog napada na policiju priveden je i savetnik crnogorskog predsednika Veselin Veljović.

Tagovi