in

URA: Nijedna država ne može crnogorskom građaninu biti matica pored Crne Gore

URA: Nijedna država ne može crnogorskom građaninu biti matica pored Crne Gore

Vladajući Građanski pokret URA oglasio se nakon što je deo medija objavio da su pojedini predsednici opština iz Crne Gore na sednici Odbora za dijasporu i Srbe u regionu skupštine Srbije govorili o Srbiji kao matici, da nijedna druga država ne može crnogorskom građaninu biti matica pored Crne Gore, te da je sve drugo neozbiljno, neutemeljeno i proizvoljno tumačenje.

U saopštenju GP URA premijera Dritana Abazovića navode da je Crna Gora dom svih njenih građana bez obzira na nacionalno, versko ili bilo koje drugo poreklo i pripadnost.

Predsednici opština Nikšić, Berane i Mojkovac, Marko Kovačević, Vuko Todorović i Vesko Delić, kao i predsednici skupština opština Danilovgrad, Herceg Novi i Tivat, Velimir Đoković, Ivan Otović i Miljan Marković učestvovali su 13. decembra na sednici Odbora za dijasporu i Srbe u regionu skupštine Srbije na kojoj je razgovarano o položaju i perspektivi Srba u Crnoj Gori.

Osim javnih funkcionera, učestvovali su i Emilo Labudović iz Srpske kuće, Momčilo Vuksanović iz Srpskog nacionalnog saveta, kao i urednik IN4S Gojko Raičević.

Opozicija u Crnoj Gori je oštro reagovala nakon što je deo medija objavio da su pojedini predsednici opština iz Crne Gore učestvovali 13. decembra na sednici Odbora za dijasporu i Srbe u regionu skupštine Srbije na kojoj je razgovarano o položaju i perspektivi Srba u Crnoj Gori.

Tagovi