in

Uništena ulazna vrata Mađarske medijske kuće u Subotici

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je uništavanje ulaznih vrata zgrade Mađarske medijske kuće u Subotici i zatražilo od policije da pronađe počinioce.

Kako je naveo UNS, u noći između subota i nedelje mlađi muškarac sa kapuljačom na glavi razbio je staklo na zgradi u kojoj se nalaze RTV Panon, Subotički mađarski radio, subotička redakcija dnevnog lista „Mađar So“ i nedeljnika „Het Nap“.

Sigurnosne kamere snimile su grupu mladića koja prolazi pored zgrade, dok jedan iz grupe prilazi vratima Medijske kuće i udarcem nogom razbija staklo na vratima.

Direktor RTV Panon Ištvan Bodžoni rekao je za UNS da su mladići izašli iz susedne zgrade koja je delom nastanjena. On pretpostavlja da se u toj zgradi organizuju zabave, ali osim ispisanih grafita, do sada nisu imali većih problema.

“Taj deo je prilično osvetljen, verovatno su znali da imaju kamere. Ne boli nas toliko što su razbili staklo, to može svaka pijana budala, već što su naši automobili parkirani ispred, pa ćemo morati da preispitamo bezbednosne procedure”, kazao je Bodžoni.

On je dodao da je slučaj prijavljen policiji, u toku noći je obavljen uviđaj, a za počiniocem se traga. Navodi i da su slučaj prijavili da bi se predupredili slični događaji, ali da nisu pokretali postupak pred tužilaštvom.

Tagovi