in

Ukrajina i Rusija, između rata i mira

Napetost između Ukrajine i Rusije ne prestaje. Kijev poručuje da je spreman za rat. Moskva negira da priprema invaziju, bez obzira što nedeljama unazad gomila vojsku na granici. Bajden i Putin razgovarali telefonom, ali bez konkretnih rezultata. Zapadne ambasade nastavljaju evakuaciju osoblja iz Kijeva. Planira li Rusija zaista da napadne Ukrajinu 20. februara, kako to predviđaju čelnici NATO? Zašto se situacija u Ukrajini upoređuje sa onom uoči Drugog svetskog rata? Mogu li diplomate spasiti svet novog krvoprolića? Ko je spreman prvi da popusti? Gosti teme jutra su Srećko Đukić, bivši ambasador Srbije u Belorusiji i politikolog Stefan Surlić.

Štampu prelistava reditelj Janko Baljak. Govorimo i o njegovom novom dokumentarnom serijalu “DecenijAVlasti“ čije emitovanje počinje u ponedeljak, 14. februara na N1.

Zašto je i kako Veliku Britaniju zamenio Srbijom? Da li je lakše biti umetnik u Londonu ili Beogradu? Gost Novog dana je umetnik Mark Brogan, sa kojim razgovaramo o njegovoj izložbi “Učini sebi dobro“.

Sve o najvećem sportskom spektaklu u Americi, 57. Superbolu komentarišemo sa novinarom Sport kluba Denisom Radonjićem.

Četiri različite ideje se poput linija ukrste i stvore novu, zajedničku i istinsku. Zato taj zvuk i čini posebnim električni kvartet ”Habanera”. Članice ansambla su naše gošće.

Tagovi