in

Uklonjena konstrukcija za betoniranje na Štrandu

Uklonjena konstrukcija za betoniranje na Štrandu

Nakon što smo otkrili da je vlasnik jednog ugostiteljskih objekata u subotu ilegalno pokušao da betonira deo novosadske plaže Štrand, naša redakcija se danas na licu mesta uverila da je u toku dovođenje platoa u prethodno stanje.

Podsetimo, odmah nakon pisanja portala Luftika, JKP Zelenilo, koje je zaduženo za održavanje najveće novosadske plaže reagovalo je saopštenjem.

– Svi radovi na gradskoj plaži Štrand izvođeni su bez odobrenja i bez znanja preduzeća JKP Gradsko zelenilo. Preduzeće je odmah, po dobijanju informacije iz medija naložilo prekid radova na izlivanju betonske konstrukcije i njeno uklanjanje – navodi se u saopštenju Zelenila.

Direktor JKP Zelenilo, Miloš Egić, je u razgovoru za Luftiku poručio da je u toku dovođenje platoa u prethodno stanje, u šta smo se na licu mesta i uverili.

Na naše pitanje kako je moguće da niko iz Zelenila nije primetio da je u toku betoniranje platoa, iz ovog preduzeća smo dobili sledeći odgovor:

– Jedan čovek je odgovoran za praćenje stanja na Štrandu. On nije primetio da se događa ništa neobično. Bio je vikend… Stvari se rešavaju i vraćaju u pređašnje stanje  – izjavio je Egić.

JKP Zelenilo nije nadležno da pokreće bilo kakav postupak u ovom slučaju, već je za to zadužena gradska inspekcija, istakao je Egić.

Prema informacijama koje smo dobili iz Zelenila, zakupac lokala je SZTUR Electra. Pokušali smo da kontaktiramo vlasnika, ali do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor.

BBC otkrio 9 razloga zbog kojih treba posetiti Novi Sad, neki će vas sigurno iznenaditi