in

Uklonjen “misteriozni” objekat iz centra Sarajeva

Nakon što je opštinski inspektor uručio zaključak o dozvoli izvršenja, vlasnik je danas uklonio “misteriozni” objekat iz sarajevske Ulice Maršala Tita.

Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje Opštine Centar Sarajevo je pravnom licu Omar&Enes Comemerce izdala odobrenje za privremeno zauzimanje javne površine.

Prema idejnom rešenju na tom lokalitetu je planirano postavljanje drvene kućice, ali objekat postavljen na terenu nije odgovarao izdatoj dozvoli, zbog čega je opština pokrenula inspekcijski nadzor. Utvrđeno je da objekat nije izveden u skladu sa izdatim rešenjem i izveštajem urbaniste, te je inspektor, s obzirom i na reakcije javnosti, doneo rešenje kojim je investitoru naloženo da ukloni objekat.

Jučer je, podsjetimo, vlasnik objekta Enes Hodžić kazao da je za gradnju dobio sve dozvole od Opštine Centar. Objekat je trebalo da bude mini suvenirnica ili kako kaže „Kutak za BiH“.

„Opština, sve legalno sam tražio. Nisam hteo nikoga da povlačim za ruke, nije kriv ni načelnik, nije niko, sve je išlo redovnom procedurom. Objekat gde će se plasirati rukotvorine naših građana koji će prezentovati svoje umeće, etničke motive. Ujedno sam imao nameru da pošaljem kćerki, koja živi u Feniksu, da napravi Bosanski kutak i da odavde unikatne radove pošaljemo gore, jer sve države imaju svoje kutke. Bosanski npr. ćilim, bosanski priglavak sa natpisom Sarajevo i ostalo. Ja radim orginalan jedan suvenir, srce i unutra izgravirana pesma, koju sam ja napisao, deci Sarajeva i hteo sam to da plasiram ovdje da ide u svet, u Evropu“, kaže Enes Hodžić.

Podsetimo, objekat je od trenutka postavljanja do uklanjanja bio meta mnogih šaljivih komentara, s obzirom da je njegova namjena bila nepoznata.

Tagovi