in

Uhapšeno 6 Belivukovih vojnika, a u ‘štek stanu’ pronađeno 10 miliona $ u bitkoinima

Tokom prethodna dva dana, Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), beogradska policija i Bezbednosno-informativna agencija (BIA) uhapsili su šest lica koja se sumnjiče da su bili deo kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i da su počinili brojna krivična dela.

Kako dodaju iz bezbednosnih službi, na slobodi je još petnaestak osoba koje su činile najtvrđe jezgro ove mafijaške grupacije.

Slobode su lišeni Aleksa S. (22), Slobodan M. (30), Aleksa D. (24), Vojislav Đ. (19), Miloš S. L. (21) i Mijat S. (22).

Pretresom stanova uhapšenih pronađena su dva pištolja, vazdušna puška, oko 600 metaka, manja količina narkotika, kao i više mobilnih telefona, kompjuteri i novac. Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal, koje je i koordinisalo ovu akciju.

Pripadnicima ove ekipe stavljena su na teret i krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i otmica.

„Ekipa oko Belivuka i Miljkovića, ti u koje su imali najviše poverenja, brojala je četrdesetak osoba“, navodi izvor.

Skrivanje po stanovima

Posle hapšenja njihovih vođa, oni su se posakrivali po štekovima, ali jedan po jedan „padaju“. Pomoć istražnim organima pružaju i oni koji su uhapšeni u prvoj ‘turi’, a njih je pored Belivuka i Miljkovića – 18.

Šestorica osumnjičenih zatečena su na različitim lokacijama, pa je tako Vojislav Đ. uhapšen u rukometnoj sali kluba Partizan, gde trenira. Samo što se pojavio na parketu, uleteli su specijalci i stavili mu lisice.

„Ostali su se krili po stanovima“, kaže sagovornik.

„Ima i onih koji samo što su pušteni iz pritvora da se brane sa slobode za druga krivična dela. Sva šestorica su Belivukovi i Miljkovićevi „vojnici“ i pripadaju navijačkoj grupi „Principi“.

U ovom trenutku istraga protiv Belivukove i Miljkovićeve kriminalne grupe vodi se za tri ubistva, i to Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića Goksija i Zdravka Radojevića, zatim za distribuciju narkotika, nelegalno držanje oružja, otmice i iznude.

U „kući smrti“ u Ritopeku istražni organi pronašli su brojne dokaze i DNK tragove, koji svedoče da su u toj vikendici na obodu Beograda činjeni najmonstruozniji zločini. Belivuk, Miljković i još 18 pripadnika grupe uhapšeni su 4. februara ove godine, a prema nekim najavama optužnica protiv njih biće podignuta najkasnije krajem jula.

Belivukov „mafijaški trezor“

Još jedan štek stan koji navodno pripada klanu Veljka Belivuka otkriven je na Novom Beogradu. U njemu je, kako se nezvanično navodi, pronađeno deset miliona dolara u bitkoinima, 100.000 evra i skupa kompjuterska oprema.

Ovaj stan je, kako navodi dobro obavešten izvor, služio kao „mafijaški trezor“ navedenoj kriminalnoj grupi. Droga je bitkoinima plaćana narko-kartelima iz Južne Amerike.

Podsetimo, Zvezdara, Vrčin, Pančevo, Banatski Brestovac, Loznica, Gornji Milanovac, Kuršumlija, samo su neka od mesta u kojima je Veljko Belivuk imao štek stanove i kuće, što su ujedno i lokacije na kojima su se događali neki od zločina za koje se on i njegova kriminalna grupa sumnjiče.

U Ritopeku, na mestu za koje se pretpostavlja da je jedan od štekova Veljka Beluvuka, poznatijeg kao Velje Nevolje, nalaze se pripadnici Žandarmerije sa dugim cevima.

Izvor: Agencije, Novosti

“Kićina braća” preuzimaju tribinu Veljinih “Principa”