in

Uhapšena lekarka u Beogradu, osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja

Uhapšena lekarka u Beogradu, osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo trgovina uticajem i jednu zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj.

Krivične prijave u redovnom postupku biće podnete protiv šezdesetčetvorogodišnje lekarke zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja i protiv dvadesetpetogodišnjeg muškarca zbog sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave.

„Uhapšeni su Lj. N. (27) i S. K. (40) zaposlene u Gradskom zavodu za plućne bolesti i tuberkulozu Beograd, M. R. R. (23), kao i J. R. (62) medicinska sestra Doma zdravlja Stari grad u Beogradu . Kako se sumnja, Lj. N. je preko S. K. uticala na J. R. da u službene evidencije Doma zdravlja Stari grad unese podatak da je vakcinom protiv „kovid-19“ imunizovan jedan muškarac, iako nije, za šta je Lj. N. od supruge tog muškarca M.R.R. primila 24.000 dinara“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Lj. N. je takođe uticala i na šezdesetčetvorogodišnju lekarku u Gradskom zavodu za plućne bolesti i tuberkulozu Beograd da izda dokument o pregledu dvadesetpetogodišnjeg muškarca, iako nije bio na pregledu, kako bi dobio Potvrdu o privremenoj sprečenosti za rad i tako opravdao nedolazak na posao.

“Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu”, saopštavaju iz policije.

Tagovi