in

Uhapšen sa lažnim dokumentima u Istri, tražen u Srbiji zbog pokušaja ubistva

Istarska policija uhapsila je 35-godišnjeg državljanina Crne Gore koji je dao na uvid falsifikovanu vozačku dozvolu, a potom se ispostavilo da je Interpol u Srbiji za njim raspisao međunarodnu potragu zbog pokušaja ubistva, javili su zagrebački mediji.

Uprava policije Crne Gore u međuvremenu je saopštila da je uhapšen I.V. koji je bio predmet istrage ciljanog traganja u okviru ENFAST mreže, gde su osim Crne Gore, Republike Srbije i Republike Hrvatske, bile uključene Republika Slovenija i Holandija i njihovi timovi za ciljano traganje.

Istarska policija saopštila je danas da je u pretresu stana i vozila osumnjičenog nađeno je više komada raznih falsifikovanioh dokumenata i drugih predmetam kao veća količina novca, saopštila je danas istarska policija.

Odbegli osumnjičenik je, kako javlja Hina, uhapšen je u petak u Medulinu u saradnji pripadnika službe za borbu protiv organizovnog kriminala istarske policije, zagrebačke službe USKOK i crnogorske policije.

Uhapšeni se teriti da je u noći između 17. na 18. avgusta policajcima prilikom kontrole dao na uvid krivotvorenu vozačku dozvolu Crne Gore koja je glasila na tuđe ime, a na kojoj se nalazila njegova fotografija. Lažni identitet koristio je radi dogovora o medicinskom zahvatu.

Utvrđeno je i da je za njim Interpol Beograd, radi hapšenja i izručenja Srbiji, raspisao međunarodnu potragu zbog pokušaja ubistva.

Policija je osumnjičenog predala pritvorskom nadzorniku, a krivična prijava dostavljena je nadležnom državnom tužilaštvu, navodi Hina.

Tagovi