in

U Sloveniji privedena dva lekara zbog izdavanja lažnih potvrda

U Sloveniji su privedena dva lekara osumnjičena za izdavanje potvrda za rad bez pregleda osoba, uz novčanu naknadu, a za novac su izdavali i lažne kovid potvrde. Akciju, koja se odvijala na području policijskih uprava Ljubljana, Celje, Novo Mesto, Murska Sobota, Kranj i Nova Gorica, vodili su mariborski kriminalistički istražitelji, a saopšteno je da je u pitanju sudska istraga privrednog kriminala.

Nezvanično, u centru istrage je korupcija u zdravstvu, a potvrđeno je da je pod istragom više osoba i ustanova, prenela je Hina.

Istraga je usmerena na sumnju na zloupotrebu službenog položaja, uzimanje i davanje mita, a u postupku su dva lekara, potvrdjeno je popodne u policiji u Mariboru.

Obojica su već prekršila propise iz oblasti medicine rada, saobraćaja i sporta, izdavanjem lažnih potvrda o zdravstvenoj sposobnosti, a odnedavno i lažnih kovid potvrda, kako za novac, tako i za mito, potvrdio je u izjavi novinarima šef mariborskih kriminalističkih istražitelja Beno Meglič.

Sumnja se da su za nekoliko godina na taj način dobili najmanje milion evra protivpravne imovinske koristi, tvrdio je Meglič, rekavši da će biti predati istražnom sudiji.

Tagovi