in

U Skadarliji otkriven spomenik Tomi Zdravkoviću, suze supruge i ćerke legendarnog boema

U Skadarliji otkriven spomenik Tomi Zdravkoviću, suze supruge i ćerke legendarnog boema

Legendarni pevač dobio je spomenik u ulici koja je obeležila njegov život.

Danas u 12 časova je u Skadarliji otvoren spomenik pokojnom muzičaru Tomi Zdravkoviću.

Toma je bio poznat kao veliki boem i obožavao je Skadarliju i kafane, a sada će jedno od njegovih omiljenih mesta krasiti i njegov spomenik.

U Skadarliji je Zdravković održao i jedan od svojih poslednjih nastupa, a spomenik će se nalaziti u blizini kafane „Dva jelena“ u Skadarskoj 26.

Ovom događaju prisustvovali su, pored Tomine udovice Gordane Zdravković i njihove ćerke, i Dragan Kojić Keba, Branko Babović, poznatiji kao Đuro Palica, Živorad Nikolić, poznatiji kao Žika Šarenica, Aleksandar Šapić, Mirko Kodić, Rasim Ljajić i drugi.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Spomenik je otkriven uz Zdravkovićev veliki hit „Za Ljiljanu“, a njegova udovica nije mogla da zaustavi suze. Sa njom je bila i ćerka, a za nju je ovo takođe bio veoma emotivan momenat.

Podsećamo, Toma Zdravković rođen je 20. novembra 1938. godine u Aleksincu, a kasnije se njegova porodica seli u Pečenjevce kod Leskovca. Odrastao je u nemaštini, a muzika je bila njegova velika ljubav. Važio je za velikog zavodnika i imao brojne ljubavne veze. Tomini poroci bili su alkohol i kocka, zbog čega je često ostajao bez dinara.

Legendarni pevač narodne muzike ženio se četiri puta, a iz tih brakova ima dvoje dece – ćerku Žaklinu i sina Aleksandra.

Žaklinu je dobio sa prvom suprugom Olgicom, a njegova naslednica se ne pojavljuje u javnosti. Druga supruga je bila Milica, treća Nada Radanović sa Cetinja. Tomina četvrta supruga Gordana, sa kojom ima sina Sašu, živi u Torontu.

Iza sebe je ostavio mnoštvo pesama koje su i dan-danas veliki hitovi. Neke od najpoznatijih su „Da l’ je moguće“, „Branka“, „Dotak’o sam dno života“, „Kafana je moja sudbina“, „Tužno leto“, „Dva smo sveta različita“…

Preminuo je 30. septembra 1991. godine u Beogradu nakon borbe sa teškom bolešću.

Izvor: Nova.rs

Živeo je loše i još lošije skončao, a sve zbog čega se divimo Tomi Zdravkoviću skupo je platio