U pripremi je odgovor Ne davimo Beograd na tužbu Milenijum tima

Aktivista Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović izjavio je da je u pripremi odgovor na tužbu koju je protiv njega najavila kompanija “Milenijum tim”, navodeći da u tom pokretu očekuju da pravda bude na njihovoj strani. Milenijum tim saopštio je nakon obraćanja aktivista ispred te firme da “političkom mitingu nije mesto ispred privatne kompanije” i ponovo najavio tužbe “za svaku iznetu neistinu”.

„Naš pravni tim sprema odgovor na ovu tužbu. Oni nas kao u prvoj tužbi sa ostalim medijima koji su u to uključeni, tuže na iznose od po 100.000 evra, plus sudski troškovi, plus troškovi veštaka koji će uslediti“, rekao je Veselinović ispred zgrade te kompanije.

Veselinović je kazao da je nova, druga tužba usledila nakon njegovog gostovanja na televiziji N1 gde je govorio o prvoj tužbi.

On je više puta ponovio da se članovi pokreta ne plaše tužbi i da će nastaviti da ukazuju na koruptivne radnje kompanije „Milenijum tim“.

„U teoriji ove tužbe predstavljaju nešto što se u Americi zove kolektivna tužba protiv javne participacije, one služe da zaplaše ljude koji se bave javnim poslom i koji ukazuju na korupciju – da od toga odustanu“, naveo je Dobrica Veselinović.

Veselinović je rekao da je ročište za prvu tužbu zakazano za oktobar ove godine.

Građevinska kompanija „Milenijum tim“ tužila je u aprilu ove godine inicijativu „Ne davimo Beograd“ zahtevajući obeštećenje od gotovo 12 miliona dinara zbog objavljivanja navoda o promeni urbanističkog plana kojim se toj kompaniji „omogućava rušenje istraživačko-razvojnog instituta Goša i izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa na istom mestu“.

Milenijum tim: Politici tu nije mesto, za svaku neistinu – na sud

Služba za odnose sa javnošću Milenijum tima saopštila je nakon obraćanja aktivista Ne davimo Beograd da „političkom mitingu nije mesto ispred privatne kompanije“.

„Politički performans, koji je danas održan ispred sedišta kompanije Millennium Team, predstavlja novi pokušaj da se osvoje glasovi birača, kroz zloupotrebu imena jedne privatne kompanije i nanošenje štete njenim poslovnim interesima. Ovo nije prvi put da pojedinici plasiranjem insinuacija pokušavaju da Millennium Team uvuku u svoju političku borbu“, navodi se u saopštenju.

Naglašava se da se „politikom ne bave i da kompanija Millennium Team koja uspešno posluje već 18 godina i sa svojih skoro 1.000 zaposlenih, nastavlja da bude usmerena isključivo na poslovne rezultate, i na započete i planirane investicije“.

„Razumemo potrebu stranačke borbe, ali smatramo da joj nije mesto ispred bilo koje domaće ili strane kompanije. Što se tiče poslovanja kompanije Millennium Team, ono ostaje transparentno, sve informacije od značaja dostupne su javnosti, a posebno svim nadležnim organima Republike Srbije“, ističe se u saopštenju i dodaje:

„Političare iz svih stranaka pozivamo da se bore za svoje programe, ali da iz te borbe isključe iznošenje neistina koje nanose štetu srpskoj privredi. Kada je u pitanju Millennium Team, zadržavamo pravo da za svaku neistinu satisfakciju zatražimo pred nadležnim sudom, a dosuđenu odštetu usmerimo u humanitarne svrhe“, zaključuje se u saopštenju.