in

U ponedeljak zahlađenje, vetar, kiša i sneg

U ponedeljak zahlađenje, vetar, kiša i sneg

U Srbiji će u ponedeljak biti oblačno, sa padom temperature i kišom najpre na severu a do kraja dana i u ostalim krajevima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Ujutru će u pojedinim delovima zemlje biti magle, a na planinama, uveče i u toku noći i u nižim krajevima jugozapadne i jugoistočne Srbije padaće sneg, uz stvaranje pokrivača od 10 do 30 centimetara.

Jaka i olujna košava u Beogradu dostizaće udare od oko 15 metara u sekundi, a na jugu Banata preko 24 m/s. Do kraja dana vetar će biti u skretanju na umeren i jak severozapadni.

Jutarnja temperatura od -2 na jugu i jugoistoku do 10 stepeni na jugu Banata, a najviša dnevna u većini mesta od 10 do 15 stepeni, u Timočkoj Krajini oko četiri stepena Celzijusa.

U Beogradu oblačno, popodne i uveče povremeno s kišom. Vetar umeren i jak jugoistočni, temperatura od šest do osam stepeni ujutru, najviša dnevna oko 12.

U Srbiji će u utorak uveče padati kiša, na planinama i istoku zemlje, sneg. U sredu oblačno, suvo i hladnije uz slabljenje vetra, a kiša i sneg očekuju se samo na jugoistoku ujutru i pre podne.

U četvrtak na severu a zatim i u ostalim krajevima naoblačenje s kišom u nižim i snegom u višim predelima, zatim suvo, a krajem sedmice novo naoblačenje.

U Beogradu u sredu oblačno ali suvo i uz slabljenje vetra. U četvrtak prolazno naoblačenje sa slabom kišom, zatim suvo do kraja sedmice kada se očekuje ponovo kiša.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 9. januar 2023. godine:

Većina hroničnih bolesnika može očekivati uobičajene tegobe zbog biometeoroloških prilika, a oprez se savetuje astmatičarima i mentalno nestabilnim osobama. Reumatski i bolovi u mišićima su očekivane biometeoropatske reakcije.