in

U politici možete da trajete još 10 godina, 10 dana ili 10 minuta

Nisam adresa za pitanje hoću li biti na listi SNS za Beograd, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić. Adresa je moja stranka, koja će odluku o tome doneti 11. ili 12. februara.

Vesić je izbegao odgovor na pitanje da li je razočaran što će Aleksandar Šapić, a ne on, predvoditi SNS na beogradskim izborima.

„Ja o željama ne pričam u informativnim emisijama, već u zabavnim, tako da ostavimo želje za neke druge emisije. Nisu ovo moji uspesi, nisu ovo moji planovi, ovo su uspesi moje stranke i svih ovih odbornika, na kraju krajeva ovo je bila zajednička politika i predsednika, i Vlade, ja je sprovodim na teritoriji grada Beograda, tako da to nisu samo moji uspesi, ja govorim o tome kako će se grad u svakom slučaju razvijati“, kazao je Vesić novinarima posle sednice Skupštine grada na kojoj je usvojen Plan strateških i operativnih ciljeva razvoja Beograda do 2030. godine.

Vesić je podsetio i da se politikom bavio do 2003. godine, i nakon toga napravio desetogodišnju pauzu.

“Kad ste u politici morate da budete spremni da trajete još deset godina, deset minuta ili deset dana, tako da kažem – kada ste član političke stranke ne možete sami da donosite odluke o sebi kao što ni vi ne donosite odluke o sebi u svojoj redakciji, već postoje neki urednik ili uredništvo koji odlučuju za vas”, poručio je on.

Na pitanje N1 da li se sastao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, kao što su to javili pojedini mediji, i o čemu su razgovarali, Vesić je rekao da o svojim sastancima u stranci ne obaveštava javnost.

“Razumećete da moji sastanci koje i eventualno imam ostaju samo između ljudi među kojima se oni održavaju”, kazao je Vesić.

Upitan da li se u prethodnom periodu čuo sa predsednikom opštine Novi Beograd Aleksandrom Šapićem koji će, po svemu sudeći, biti kandidat SNS-a za gradonačelnika Beograda, Vesić je rekao da ima redovnu službenu komunikaciju sa svim predsednicima opština.