in

U Novom danu o ruskoj intervenciji u Ukrajini

U četvrtak posle 5 časova ujutru počeo je ruski napad na Ukrajinu. Rusku vojnu intervenciju u Ukrajini za Novi dan komentariše urednik spoljnopolitičke redakcije televizije N1 Vladan Alimpijević. O tome kako nemačke vlasti i mediji komentarišu rusku vojnu intervenciju u Ukrajini za N1 iz Bona govori novinar Dojče velea Nemanja Rujević.

Štampu sa nama lista urednik portala vreme.com Andrej Ivanji.

Zašto se odbrana i vojska u Srbiji osnažuju na račun najsiromašnijih građana? Koliko su nam na račun preraspodele budžetskog novca u korist odbrane unazađena prava na lečenje, obrazovanje, rad i pravičnu zaradu? O tome u nastavku sa Danilom Ćurčićem iz Inicijative za ekonomska i socijalna prava A11 i Saritom Bradaš, istraživačicom Fondacije „Centar za demokratiju“.

I ove godine mladi ljudi iz Srbije dobili su priliku da budu nominovani za svoja dobra i humana dela.

Nosioci kampanje su Ambasada Švedske u Beogradu i C31 – Centar za razvoj kulture dečijih prava uz podršku Švedskog instituta i Raul Valenberg akademije iz Stokholma. Nagrada se zove “Mlada hrabrost”. Tim povodom u gostima nam je njena ekselencija Anika Ben David, ambasadorka Švedske u Beogradu i jedna od dve prošlogodišnje dobitnice iz Srbije Marija Brletić.

Tagovi