in

U Novom danu o protestu ispred Linglonga

Podizvođači radova na kineskoj kompaniji Linglong u Zrenjaninu protestuju ispred te fabrike zbog neizmirenih obaveza. Kažu da im Linglong duguje oko 30 miliona evra. Iz fabrike, a ni iz Vlade Srbije reakcija nema. Radnici upozoravaju da će krenuti u radikalizaciju protesta ukoliko se njihov problem ne reši. Zašto se kineskim investitorima tolerišu razni propusti u radu i nekorektno poslovanje? Hoće li država u ovom slučaju pomoći radnicima ili će ponovo čuvati leđa investitoru? O tome u temi jutra govore Dragoljub Radulović, direktor firme “Alfa technics”, koja je podizvođač radova u Linglongu, Ranka Savić iz Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata i Milica Marinković iz Inicijative za ekonomska i socijalna prava A11.

Naslovne strane i centralne teme iz dnevne štampe komentariše novinar lista “Nova“ Veljko Pajović.

Ona je novi biser srpske atletike. Aktuelna je svetska juniorska prvakinja u bacanju koplja. Sa 18 godina prvo učešće na Evropskom prvenstvu i odmah osvojena srebrna medalja. O svom putu iz rodnog Vrbasa do svetske slave za Novi dan govore Adriana Vilagoš i njena majka i trener Đerđe Vilagoš.

Kako zvuče melosi Balkana pretočeni kroz elektronsku muziku, džez, soul i mnoge druge žanrove? Tu tajnu otkriće nam brojne svetske i regonalne zvezde na koncertu 2. septembra na Ušću. Jedan od izvođača je Marko Louis. On je naš gost.

O svom novom albumu za Novi dan govori džez muzičar Vlada Samardžić.

Tagovi