in

U Novom danu o Kosovu, otpuštenom vozaču GSP i bezbednosti u saobraćaju

”Šta god bilo, kako god bilo, izbegličke koline neće postojati”, to je poruka predsednika Srbija Aleksandra Vučića posle sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije. Oni poručuju da će u narednih mesec dana napustiti sve kosovske institucije ukoliko se nastavi sa progonom Srba. Pružaju podršku Beogradu u pronalaženju kompromisnog rešenja. Šta je kompromisno rešenje za Srbe i Albance na Kosovu i Metohiji? Kako Srbi na severu, a kako oni južno od Ibra tumače poruke poslate iz Beograda? O tome u temi jutra govore predsednica Evropskog pokreta Srba sa KiM Rada Trajković i novinarka N1 Sanja Sovrlić.

Naslovne strane i centralne teme iz dnevne štampe komentariše urednik u listu “Danas“ Vukašin Obradović.

Vozač GSP Zoran Stefanović bio je jedan od organizatora protesta nezadovolnih radnika u junu i julu, zbog čega je suspendovan, a potom mu je uručen i otkaz. On sada sprema tužbu protiv tog preduzeća, bivšeg generalnog direktora Radiše Momčilovića i finansijskog direktora Dejana Krstovića.

U vikendu za nama u saobraćajnim nesrećama poginulo je petoro ljudi, među kojima dva maloletna lica, a 30 osoba je povređeno. O bezbednosti u saobraćaju za Novi dan govori saobraćajni inženjer Mirko Radovanac.

Najpoznatiji ulični svirači Evrope dolaze u Srbiju. Od 25. do 27. avgusta paradiraće ulicama Novog Sada i nastupati na Petrovaradinskoj tvrđavi. Ko će biti zvezda 22. Festivala uličnih svirača, otkriva nam PR festivala Lea Kotlica.

Tagovi