in

U Novom danu o javnom dugu Srbije

Javni dug Srbije na kraju 2021. godine bio je 30,13 milijardi evra, što je iznosilo 56,9 odsto bruto domaćeg proizvoda. Deceniju ranije, 2012. u godini kada je Srpska napredna stranka došla na vlast, javni dug je bio 17,7 milijardi evra. Vlast najavljuje nove pakete pomoći, od 20.000 dinara za penzionere, čija isplata počinje u četvrtak i 100 evra za mlade. Da li ovaj novac doprinosi rastu BDP-a, tako što će da se kupuje domaća roba ili je reč o konceptu “novac iz helikoptera”? Koliko ovaj novac doprinosi porastu javnog duga i pod kojim uslovima će ekonomija Srbije opstajati u narednom periodu? O tome govorimo u temi jutra, naši gosti su ekonomista Ljubomir Madžar i novinar Milan Ćulibrk.

Štampu prelistavamo sa novinarom portala Nova.rs Milenkom Vasovićem.

Najnovije vesti iz sporta donose nam naše kolege sa Sport kluba.

Dosta je gunđanja, jadanja i prigovaranja! Vreme je za pokret! Dve godine nakon objave pandemijskog albuma „Ilica“, grupa Elemental zatvara krug svojom novom poletnom pesmom „Dvojka“. Da li je u dvoje sve lepše pitamo pevačicu benda Mirelu Priselac Remi.

Povodom godišnjice smrti čuvene glumice Mire Furlan, izašla je posthumno njena autobiografija „Voli me više od svega na svijetu“, u izdanju beogradskog izdavača „Booka“. Naš gost je Ivan Bevc urednik izdavačke kuće Booka

Tagovi