in

U Novom danu o akušerskom nasilju

U Novom danu o akušerskom nasilju

Slučaj žene koja odlučila da izađe u javnost i progovori o lošem iskustvu koje je imala u Klinici “Narodni front” prilikom indukovanog pobačaja, ponovo je aktuelizovao temu akušerskog nasilja. Iako se o tome u poslednjih nekoliko godina sve više govori, situacija u bolnicama i porodilištima se ne popravlja. Zašto? O tome u temi jutra. Za N1 govori Milica Filipović, a sa nama će biti i Sanja Radivojević, pravna savetnica Beogradskog centra za ljudska prava. Poziv je upućen i prof. dr Željku Mikoviću, direktoru GAK “Narodni front”.

Štampu prelistavamo sa predsednikom NUNS-a Željkom Bodrožićem.

Prvu zvaničnu posetu Srbiji nemačke ministarke spoljnih poslova Analene Berbok i glavne teme o kojima će se ovde razgovarati, komentariše Nemanja Rujević, novinar Dojče Velea.

I dalje traje ruska invazija na Ukrajinu, Evropa se suočava sa novom izbegličkom krizom, naši reporteri su na graničnim prelazima Ukrajine, Poljske i Rumunije.

O filmu “Bilo jednom u Srbiji”, posvećenom periodu kada je Leskovac postao “srpski Mančester” u Novom danu razgovaramo sa rediteljem Petrom Ristovskim.

Od ovog četvrtka u Kulturnom centru Beograd nove izložbe, šta ćemo sve gledati, zna Ratko Rakin, PR kulturnog centra Beograd.

Tagovi