in

U Danu uživo o novom Programu za suzbijanje sive ekonomije

Jačanje inspekcijskog nadzora, unapređenje rada Poreske uprave i fiskalno i administrativno rasterećenje privrede tri su glavna cilja novog Programa za suzbijanje sive ekonomije do 2025. Kako će novi sistem e-fiskalizacije olakšati poslovanje i smanjiti troškove poslovanja? Da li e-fakture mogu da doprinesu kontroli nad tokovima novca u sivoj zoni? Koliko preporuka je do sada sprovedeno i šta još predstoji? O tome u Temi dana govore Marko Danon iz Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj i Ljiljana Pavlović iz Unije poslodavaca Srbije.

Američki predsednik Džozef Bajden i njegov ruski kolega Vladimir Putin načelno su pristali na samit o Ukrajini na predlog francuskog predsednika Emanuela Makrona, kao mogući put izlaska iz krize oko Ukrajine, objavljeno je u jutros. Da li je to nagoveštaj izlaska iz krize? Najnovija dešavanja oko Ukrajine analizira Aleksandra Nikšić, novinarka BBC na srpskom.

Kako je beogradska publika u Narodnom pozorištu posle više od tri decenije sinoć dočekala ansambl drame Narodnog pozorišta Sarajevo? U goste nam stiže reditelj Dino Mustafić, upravnik Narodnog pozorišta Sarajevo

O pesmi „In Corpore Sano“ sa kojom će se predstaviti na ovogodišnjem Izboru srpske pesme za Pesmu Evrovizije za Dan uživo govori gošća „Scene“ Ana Đurić – Konstrakta, koja nas godinama oduševljava glasom kao članica grupe Zemlja gruva.

Tagovi