in

U Danu uživo o godišnjici NATO bombardovanja, gošća i Ida Prester

Vazdušni napadi NATO na Saveznu Republiku Jugoslaviju počeli su petnaestak minuta pre 20 sati na današnji dan, 24. marta 1999. godine. U kampanji koja je trajala 78 dana stradalo je između 1.200 i 2.500 ljudi, porušeno je oko 25 hiljada objekata, među njima bolnice, škole, mostovi, infrastruktura… Uživo smo u Kraljevu gde se obeležava “Dan sećanja na stradale u NATO agresiji”, a o okolnostima koje su dovele do toga da 19 zemalja članica NATO pakta punih 11 nedelja, bez odobrenja Saveta bezbednosti UN bombarduje tadašnju SRJ, razgovaramo sa vojnim analitičarem Aleksandrom Radićem.

Od danas su zabranjene „funkcionerske kampanje“ u medijima. Kako je do sada izgledala izborna kampanja, da li svi politički akteri imaju jednak i fer pristup medijima pod uslovima koji su dogovoreni međustranačkim dijalogom? Šta pokazuju dosadašnji izveštaji Privremenog nadzornog tela za praćenje medija, a šta četvrti izborni presek REM-a? O tome razgovaramo sa predsedavajućim Privremenog nadzornog tela za praćenje medija Radetom Veljanovskim.

Nakon fantastičnih rasprodatih nastupa na letnoj sceni BitefArtCafea u septembru prošle godine i u Domu omladine Beograda u decembru, regionalna alter pop zvezda i omiljena zagrebačka Beograđanka sprema nam dvostruki spektakl u BitefArtCafe-u, večeras i sutra. Pred sami koncert razgovaramo sa Idom Prester u „Sceni“ Dana uživo.

Tagovi