in

U Crnoj Gori nova hapšenja

Pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala tokom noći i jutra, u nastavku akcije koja je započela u nedelju uveče hapšenjem bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, uhapsili su više osoba zbog sumnje da su pripadnici krimanalne grupe ili da su obavljali određene krimialne aktivnosti za tu kriminalnu organizaciju. Kako Televizija Vijesti saznaje, akcija hapšenja je izvedena u više crnogorskih gradova, među kojima su Podgorica, Budva i Bar, a među uhapšenima se nalaze pripadnici Uprave carina i policije.

Među uhapšenima je policajac iz Kolašina Miloš Medenica. Njemu su lisice na ruke stavljene sinoć, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), pišu Vijesti.

Iz Uprave policije „Vijestima“ je rečeno da su svi uhapšeni povezani sa policajcem Darkom Lalovićem i Milošem Medenicom, sinom uhapšene predsednice Vrhovnog suda.

Prema istim informacijama podaci o njihovom učešću u krivičnim delima takođe su dostavljeni putem međunarodne pravne pomoći.

Iz Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva ni danas se ne oglašavaju povodom akcije u kojoj su uhapšeni Vesna Medenica i još najmanje pet osoba.

Tagovi