in

U crkvi Ružici u Rožajama zastrašujuće freske

U crkvi Ružici u Rožajama zastrašujuće freske

U pravoslavnoj crkvi Ružici u Rožajama, u Crnoj Gori, koja je 2021. kompletno renovirana, ocrtane su freske na kojima su prikazani ljudi u bošnjačkim i turskim nošnjama, kako učestvuju u paljenju crkve i s noževima stoje iznad kolevke u kojoj se nalazi beba, preneli su danas podgorički mediji koji su i objavili fotografije spornih fresaka.

Bivši glavni imam odbora Islamske zajednice u Pljevljima Samir Kadribašić potvrdio je da je u pitanju ikonopis u crkvi u Rožajama na kojem su prikazani muslimani iz vremena Osmanlija koji ubijaju dete u kolevci, upravo ispred ove crkve.

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve Slobodan Radojević koji vrši službu u ovom hramu, kazao je ranije da je ta crkva bila u jako lošem stanju i da je bilo potrebno, gotovo, iznova sve raditi.

Radojević je i ranije bio u žiži javnosti nakon što je sam isklesao figuru ratnog zločinca iz Drugog svetskog rata Draže Mihailovića, pišu crnogorski mediji.

Crkva Ružica, posvećena rođenju svetog Jovana Krstitelja, jedina je crkva u Rožajama. Mediji navode da su u njenoj obnovi učestvovali i muslimani.

Tagovi