in

Tužilaštvo za organizovani kriminal ne vodi niti je vodilo istragu protiv Kokeze

Tužilaštvo za organizovani kriminal ne vodi niti je vodilo istragu protiv Kokeze

Tužilaštvo za organizovani kriminal niti je vodilo niti vodi postupak protiv bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze, navodi se u odgovoru Tužilaštva na upit advokata Ivana Ninića.

Ninić je na svom Tviter nalogu objavio odgovor koji je 23. februara dobio od sekretara Tužilaštva za organizovani kriminal:

„Poštovani, u vezi sa vašim Zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja, uvidom u elektronsku bazu podataka, obaveštavamo vas da Tužilaštvo za organizovani kriminal niti je vodilo, niti vodi postupak protiv Slaviše Kokeze.“

Podsetimo, Slaviša Kokeza bio je u februaru prošle godine priveden na informativni razgovor u SBPOK, a mediji su njegovo privođenje tada dovodili u vezu sa hapšenjem kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Provladini mediji tada su Kokezu dovodili i u vezu sa organizacijom šverca, čime je državni budžet navodno bio oštećen za 640 miliona evra.

“Da se ne zaboravi afera Kokeza ‘teška’ 640 miliona evra koja je prilično uznemirila javnost. Doduše, ne zna se ko brani gospodina Kokezu, ali nakon godinu dana od afere, evo i prvih rezultata istrage”, napisao je Ninić na Tviteru uz odgovor koji je dobio od Tužilaštva za organizovani kriminal.

Tagovi