in

Tužilac traži poternice za pripadnike Šarićeve grupe u bekstvu

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je od suda da izda naredbe za raspisivanje međunarodnih poternica za šest pripadnika grupe Darka Šarića koji su u bekstvu, javila je novinska agencija Tanjug.

Raspisivanje poternice se traži za Bojana Stanojkovića, Nikolu Spasojevića, Stefana Andrejića, Marka Vukića, Milutina Radovanovića i Danila Stojanovića, javlja Tanjug.

Takođe je tražilo od suda da im odredi pritvor, kao i Aleksandru Boškoviću koji je uhapšen u subotu i danas saslušan u tužilaštvu, gde se branio ćutanjem.

Šariću, njegovom advokatu Dejanu Lazareviću i još trojici uhapšenih u subotu je određen pritvor do 30 dana zbog mogućnosti bekstva.

Šarić je prethodno negirao da je izvršio nova krivična dela za koja se sumnjiči.

Šarić, Lazarević, Uroš Mišić koji je promenio prezime u Radovanović, kao i dvojica pripadnika Šarićevog obezbeđenja Danilo Odović i Duško Mirković uhapšeni su pod sumnjom da su kao organizovana kriminalna grupa izvršili više teških krivičnih dela.

Terete se za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja, saopštio je MUP, ali nije naveo čije ubistvo im se stavlja na teret.