Tužilac traži 5 godina zatvora za napadače na novosadskog voditelja Daška Milinovića

Novosadsko tužilaštvo podnelo je optužni predlog protiv tri osobe zbog napada na poznatog radijskog voditelja Daška Milinovića. Njega su pre mesec dana napali mladići dok je išao na posao, a tom prilikom zadobio je i lakše telesne povrede.

Optužni predlog podnet je 13. maja protiv U. S. (1996) i N. K. (1997) iz Surčina, zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje u saizvršilašvu, i protiv M. E. (1990) iz Jakova zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje u podstrekavanju, prenosi Nova.rs.

– U navedenom optužnom aktu, tužilaštvo je za okrivljenog podstrekača i okrivljenog koji je oštećenom naneo lake telesne povrede predložilo izricanje maksimalne zakonom propisane kazne za krivično delo koje im se stavlja na teret u trajanju od po pet godina zatvora, te je stavilo predlog da se prema okrivljenima produži pritvor – saopšteno je danas.

Milinović je prilikom napada poprskan suzavcem u oči, da bi ga dvojica mladića zatim napala metalnom šipkom. On je tada, komentarišući ovaj slučaj, rekao da se radi o napadu “fašista na antifašistu”.

Radijski voditelj Daško Milinović napadnut šipkama, siledžije ga pratile i ranije