in

Troje zaposlenih u Opštini Bujanovac uhapšeno zbog zloupotrebe položaja

Troje zaposlenih u Opštini Bujanovac uhapšeno zbog zloupotrebe položaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa BIA, uhapsili su A.Dž. (38), J.P. (65) i R.A. (40), zaposlene u Opštini Bujanovac, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Kako se navodi u saopštenju MUP, A.Dž. se tereti da je tokom jula i avgusta 2020. godine izdao rešenja o građevinskoj dozvoli za tri objekta, iako se radilo o već izgrađenim objektima koji nisu mogli biti legalizovani, jer su izgrađeni posle 2015. godine tj. nakon stupanja na snagu Zakona o ozakonjenju objekata. Kako se sumnja, na taj način on je omogućio investitorima priključenje nelegalno izgrađenih objekata na elektoenergetsku mrežu, vodovod i kanalizaciju, uknjiženje u katastar nepokretnosti i prodaju stambenog i poslovnog prostora.

Kako se sumnja, J.P. je u maju 2021. godine dostavio obaveštenje Opštini Bujanovac, u kojem je naveo da je inspekcija utvrdila da snimak izvedenih temelja odgovara stanju na terenu, iako je objekat bio izgrađen 2020. godine.

R.A. se tereti da je u novembru 2021. godine dostavio obaveštenje Opštini Bujanovac, gde je naveo da je građevinska inspekcija izlazila na lice mesta i utvrdila da snimak temelja odgovara stanju na terenu, iako je stambeno-komercijalni objekat izgrađen u 2019. godini.

Takođe, na navedeni način, J.P. i R.A. postupali su suprotno Zakonu o planiranju i izgradnji, odnosno nisu podnosili krivične prijave protiv investitora navedenih objekata, iako su u zapisnicima konstatovali da se objekti grade bez građevinske dozvole.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.