in

Tri osobe uhapšene zbog napada na roditelje iz Srbije u Sarajevu

Tri osobe uhapšene zbog napada na roditelje iz Srbije u Sarajevu

Tri osobe su uhapšene nakon što je grupa huligana napala roditelje dece koja su učestvovala na turniru u Sarajevu.

Ekspresnom akcijom sarajevske policije tri počiniteljia napada koji je šokirao javnost u BiH i regionu uhapšena su, a za ostalima se traga, javlja N1 Sarajevo.

Podsetimo, roditelji maloletne dece kazali su da su ih napali maskirani huligani sa navijačkim obeležjima, prskali su ih suzavcem i pokušali da im otmu zastavu kluba. Jedan od njih je povređen nožem u butinu. Na sreću, u pitanju je plitka rana i muškarac je primio vakcinu protiv tetanusa u Kliničkom centru u Sarajevu.

FK Zvezdara čiji su roditelji napadnuti nastaviće učešće na turniru.

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, osudila je nasilje.

U objavi na Fejsbuku, napisala je da se upravo nalazi sa gostima koji su napadnuti. „Osuđujem nasilje i sigurna sam da će napadači odgovarati za učinjeno. Sarajevo je otvoren grad. Uvek protiv nepravde i nasilja, bez obzira odakle dolazi. Zaštitnik čoveka, života i slobode. I večeras dižemo glas protiv nasilja u odbrani čoveka i ljudskih vrednosti. Svi naši gosti su dobrodošli. Tako je uvek bilo i uvek će biti”, napisala je Karić.

Ovim povodom oglasio se i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je poručio: “Smatram da do ovakvih incidenata ne bi trebalo da dolazi, pogotovo ne na dečjim sportskim manifestacijama. Pozivam nadležne da što pre pronađu počinioce i najoštrije ih kazne. Ovakav i svaki drugi vid nasilja ne sme i neće biti tolerisan”.

Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova, je izjavio u subotu uveče da će najkasnije sutra izaći sa zvaničnim informacijama u vezi sa događajem. Osudio je incident i istakao da MUP Kantona Sarajevo garantuje sigurnost svim učesnicima turnira koji se održava i sutra, a policajci su u i ispred hotela Hils.

Roditelje i decu iz Beograda posetio je i ministar kulture i sporta u Vladi Kantona Sarajevo Samir Avdić.