in

Tri osobe uhapšene zbog incidenta na Fristajleru

Tri osobe uhapšene zbog incidenta na Fristajleru

Beogradska policija, u saradnji sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom, uhapsila je odgovorna lica splava “Fristajler” M. Lj. (52), D. V. (47) i M. R. (42). Kako navode mediji, uhapšeni su menadžer, direktor i vlasnik splava, inače državljanin Grčke. Oni se terete za krivično delo “teško delo protiv opšte sigurnosti”.

Oni se sumnjiče da su 31. decembra 2022. godine na splavu omogućili prisustvo većeg broja osoba nego što je kapacitet objekta, koji je zbog toga delom potonuo i da su na taj način ugrozili bezbednost većeg broja ljudi, saopštio je MUP.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivične prijave, biti privedeni Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Podsećanja radi, samo nekoliko minuta posle ponoći, 1. januara „Fristajler“ je počeo da tone. Nastala je panika i metež, a gosti i osoblje splava su uspeli da se evakuišu.

„Fristajler“ je registrovan za 220 osoba, a na splavu je u novogodišnjoj noći, kako nezvanično saznaje Kurir, bilo minimum 400 ljudi, pretpostavlja se i 500, a možda čak i 600.

Samo pukom srećom nije bilo stradalih.

Tagovi