in

Treći put za devet meseci da je vojska u najvišem stepenu borbenosti

Treći put za devet meseci da je vojska u najvišem stepenu borbenosti

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je najviši stepen borbenosti Vojske Srbije još na snazi, na osnovu bezbednosnih procena na dnevnom nivou.

„Nije ovo prvi put. Ovo je treći put u poslednjih osam, devet meseci da je Vojska Srbije morala da ima taj nivo aktivnosti vezano za situaciju na Kosovu i Metohiji“, rekao je Vučević za televiziju Hepi.

Dodao je da bi voleo da sva pitanja oko Kosova ostanu tema za diplomatske razgovore i rasprave, a ne za dejstvovanje vojske.

„Mislim da je ovo pre svega posao za političare, a vojska je tu kao poslednja brana zaštite ili najjači štit koji imamo u odnosu na naše građane, bez obzira gde žive“, kazao je Vučević.

Vučević je ocenio da „centrima moći“ ne odgovara stabilna Srbija i da događaji u Beogradu ne doprinose otvorenom pitanju Kosova.

„Nije to teorija zavere, nije to nikakva priča o konspiracijama. To je politička ili geopolitička realnost. To ko ne razume, nije za politiku“, ocenio je on.

Vučević je naglasio da ne kaže da svi oni koji vide Kosovo kao nezavisnu državu „podrivaju Srbiju“, ali da je siguran da među njima ima onih koji se „raduju ili ohrabruju ovu našu nesreću“.

Tagovi