in

Tragajući za utopljenim migrantom policija u Hrvatskoj pronašla dva tela

Prilikom potrage za utopljenikom, policija je u nedelju na području Svojića i u reci Mrežnici, kod Donjih Dubrava u Hrvatskoj pronašla dva tela, najverovatnije ilegalnih migranata, od koji je jedan verovatno iz grupe državljana Gambije i Senegala koja je zatražila pomoć.

Karlovačka policija izvestila je u ponedeljak da ih je u subotu u večernjim satima nazvala nepoznata osoba i zatražila pomoć uz reči da se jedna osoba iz njihove grupe utopila.

Pre toga, policija je u Svojićima kod Barilovića pronašla osam stranih državljana, najverovatnije Gambije i Senegala, koji su nezakonito ušli u Hrvatsku. Jedan od njih je bio u lošem zdravstvenom stanju pa je bio prevezen u zdravstvenu ustanovu gde mu je bila pružena lekarska pomoć.

U saoppštenju stoji da je naknadno i ta osoba dovedena u službene prostorije kod ostalih stranih državljana iz grupe zatečene u Svojićima i to “radi utvrđivanja okolnosti i zakonitosti njihovog boravka u Hrvatskoj”.

Tokom razgovora policija je saznala da je s njima bio još jedan muškarac kojeg je „prilikom pokušaja prelaska reke Mrežnice, voda povukla i verovatno se utopio“.

Nakon sprovedenog uviđaja sprovodi se i dalje kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti događaja i uzroka smrti i identiteta osoba.

Tagovi