in

Tokom noći zaustavljeno više vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci

Pripadnici saobraćajne policije u Beogradu tokom noći su zaustavili više vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, saopštio je MUP.

Saobraćajna policija je sinoć oko 21.35 u Ugrinovačkoj ulici, kako se navodi, zaustavila tridesetšestogodišnjeg muškarca koji je upravljao vozilom marke „pežo 307“. Vozač je podvrgnut droga testu, kada je ustanovljeno da je pozitivan na kanabis.

Iste večeri, oko 22 časa, u ulici Cara Dušana u Zemunu zaustavljeno je teretno vozilo marke “iveko dejli“ kojim je upravljao tridesetosmogodišnjak, kod koga je testiranjem utvrđeno da je pozitivan na metadon.

Sat vremena kasnije, oko 23 časa, u istoj ulici zaustavljen je tridesetjednogodišnji muškarac koji je upravljao vozilom marke „pežo 508“. Droga testom ustanovljeno je da je vozio pod dejstvom kokaina, dodaje se u saopštenju MUP.

Posle petnaest minuta, oko 23.15, policijska patrola je u Pariskoj ulici na Starom gradu zaustavila vozača automobila marke „mazda 2“, kojim je upravljao dvadesetjednogodišnji mladić, iako mu je oduzeta vozačka dozvola i izrečena zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom. Alkotestiranjem na licu mesta je ustanovljeno prisustvo 1,81 promila alkohola u organizmu, a potom je, pošto je doveden u službene prostorije, droga test pokazao i da je pozitivan na opojne droge kanabis i kokain.

Oko 23.30 časova, u novobeogradskoj ulici Nedeljka Gvozdenovića zaustavljen je dvadesettrogodišnjak koji je pod dejstvom kokaina vozio „mercedes 220“.

Vozači su, navodi se, zadržani u službenim prostorijama policije i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prijave.