in

The Prodigy se vraća koncertima i obećava novu magiju

The Prodigy se vraća koncertima i obećava novu magiju

Čuvena britanska rejv grupa The Prodigy vraća se živim nastupima, pa su na zvaničnom Twitter nalogu objavili da njihovi fanovi mogu očekivati koncerte tokom ove godine, uz poruku da će turneja biti posvećena njihovom preminulom frontmenu Kitu Flintu, prenosi NME magazin.

Za sada su najavljeni samo koncerti u Engleskoj, odnosno Šefildu, Liverpulu, Licu, Birmingemu, Mančesteru, Brikstonu i Njukastlu, a koji će se održati tokom jula 2022. godine, što će se poklopiti sa obeležavanjem 25. godišnjice od objavljivanja njihovog albuma “The Fat Of The Land”.

„Jedva čekamo da se vratimo na binu i ponovo izvedemo naše pesme publici. Osećamo da je 25. godišnjica od objavljivanja ‘Fat Of The Land’ pravo vreme za povratak”, napisali su članovi hrupe na društvenim mrežama, a zatim nagovestili da njihovi fanovi mogu očekivati i novu muziku.

”Izvešćemo pesme sa svih naših albuma, a možda i neke stvari koje do sada niste čuli”, dodaje se u objavi na njihovoj zvaničnoj stranici.

Prošle sedmice preostali članovi sastava, Liam Haulet i Maksim odali su počast njihovom preminulom kolegi Kitu Flintu, na treću godišnjicu od njegove smrti.

Tom prilikom, oni su podelili fotografije na kojima se nalaze sva trojica, uključujući i jednu koja prikazuje Flinta na bini.

„Prošlo je tri godine… Nedostaješ nam svakoga dana brate, ali osećamo da si uvek sa i oko nas“, napisali su oni tada.

„Tvoja vatra se nikada neće ugasiti. Ostani punk. Mi živimo zauvek“, poručili su 4. marta Liam i Maksim, na dan kada je preminuo Flint.

Grupa The Prodigy nekoliko puta je nastupala u Srbiji i bez sumnje je obeležila odrastanje mnogih generacija u našoj zemlji.

Izvor: NME, Vijesti

Na ispraćaju frontmena benda Prodigy zavijorila se i srpska trobojka (FOTO/VIDEO)