in

Teško je razumljivo zašto su URA i SNP minirali formiranje nove vlade

Teško je razumljivo zašto su URA i SNP minirali formiranje nove vlade

Predsednik Demosa Miodrag Lekić izjavio je da je ponuđeni metod formiranja crnogorske vlade bio demokratski, odgovoran i u interesu zemlje, da je ponuđen metod rada na bazi već dogovorene strukture vlade i programskih pravaca koje su prethodno potpisali 41 poslanik, tako da je teško razumeti “miniranje svega od strane predstavnika URA i SNP”.

Crna gora, pokrivalice, ilustracije, Montenegro, more, Budva, primorje

„Na tim osnovama sam na prvom sastanku 4. januara ponudio da u sledećih 15 dana, ozbiljnim i vrlo intenzivnim radom – mojih sastanka s pojedinačnim strankama i na zajedničkim sastancima, sve zajednički finalizujemo, dakle kadrovski i programski. Sve na demokratski i javan način. Svakom političkom subjektu je takođe ostavljena demokratska mogućnost da tokom rada, pa i na samoj sednici odlučivanja u Skupštini, eventualno odustane od glasanja izbora i poverenja novoj vladi, ako smatra da zato ima razloga“, napisao je Lekić u objavi na svom Fejsbuk profilu.

Kako prenosi RTCG, on je ocenio da su ponuđena pravila bila demokratska i javna, pa je teško razumeti racionalnim putem „miniranje svega od strane predstavnika URA i SNP već na prvom sastanku, što je zatim sve potvrđeno i javnim stavom predsednika URA“.

Dodao je da želi da se formira ozbiljna i javno odgovorna crnogorska vlada sa osnovnim pravcima konsituisanja Crne Gore kao pravne, evropske, demokratske i dekriminalizovane države.

Lekić je zahvalio kolegama, posebno većim strankama, Demokratskom frontu i Demokratama, na poverenju i, kako je istakao, nesebičnom odnosu koji su pokazali u domenu kadrovskih, programskih i drugih organizacionih pitanja.

Tagovi