in

Tamara Vučić se susrela sa Brižit Makron u Parizu, zajedno obišle kliniku FOTO

Tamara Vučić se susrela sa Brižit Makron u Parizu, zajedno obišle kliniku FOTO

Supruga predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Tamara Vučić, tokom posete Francuskoj, razgovarala je sa prvom damom ove zemlje Brižit Makron.

One su posetile francusku kliniku Gistav Rusi, vodeći onkološki centar u Evropi i treći u svetu. Tom prilikom, Tamara Vučić se upoznala sa najsavremenijim tehnikama lečenja malignih bolesti u ovoj zdravstvenoj instituciji i zajedno sa suprugom francuskog predsednika, koja je ujedno i predsednica Fondacije bolnica, a uz asistenciju direktora klinike Fabrisa Barlezija, posetila odeljenje za dijagnostiku i lečenje raka dojke kao i dečje odeljenje.

U razgovoru sa članovima odeljenja za međunarodnu saradnju, gospođa Vučić je imala prilike da čuje iskustva o lečenju koje ova bolnica omogućava stranim državljanima, kao i da razgovara o budućoj saradnji između institucija Srbije i Francuske, s posebnim naglaskom na značaju rane dijagnostike, ali i podizanju svesti populacije o neophodnosti preventivne kontrole.

„Srdačan susret sa prvom damom Francuske Brižit Makron u Jelisejskoj palati. Tokom radnog ručka, razgovarale smo o zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti dece, od rane intervencije do izazova u periodu adolescencije. Gospođa Makron se posebno interesovala za koncept Centra za rani razvoj dece i inkluziju, koji je u procesu izgradnje na Bežanijskoj kosi. Izražena je obostrana spremnost za daljim unapređenjem dobrih, strateških odnosa dve zemlje, sa posebnim fokusom na kulturu i obrazovanje“, napisla je Tamara Vučić na svom Instagram profilu.

Tagovi