in

Svi u napad! Sa ovakvom zvezdanom ekipom Gavrilova pobeda je sigurica!

Nakon Portugalca Kristijana Ronalda i Argentinca Lionela Mesija, potpisane fudbalske dresove za Mozzart humanitarne licitacije za lečenje malog Gavrila Đurđevića poslali su i neki od najvećih fudbalskih asova Balkana – Luka Modrić, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Ante Rebić, Marko Rog i Nikola Maksimović iz Napolija, na čiji su se predlog u akciju uključili i njegovi saigrači Kalidu Kulibali, Dris Mertens i Dijego Deme.

Najkvalitetnija nacionalna takmičenja su pri kraju, ali zvezde Reala, Barselone, Juventusa, Milana, Napolija, Rome, Đenove udružile su se u jednu ekipu i oko istog cilja – život osmomesečnog dečaka iz Srbije koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

Do tog cilja i odlaska na lečenje u SAD u junu nedostaje još oko 800.000 evra.

Aukcije Ronaldove potpisane sedmice i Mesijeve desetke donele su još 2.400.000 dinara u kasu, a Mozzart je na Limundu ovoga puta izneo početne ponude od po 500.000 dinara za dresove koje su za malog Gavrila poslali ovi veliki majstori još većeg srca.

Licitacije traju do ponedeljka, 24. maja, do 12 časova.

Gavrilova majka Nevena Đurđević, uputila je i javni apel za pomoć njenom sinu.

„Bolnica iz Mađarske nam se obratila sa obaveštenjem o slobodnom terminu za maj. Naime, radi se o tome da Gavrilo može ranije da primi gensku terapiju, a lekari su izričiti u tome da on primi Zolgensmu što pre. Dobili smo poziv da to bude kraj maja i ne bismo želeli to da propustimo. Bolest je takva da, što se pre primi terapija, to će biti bolji rezultati. Ako se sada sakupi novac, skratili bismo vreme primanja terapije za mesec dana, možda i više. Ovakvu priliku, mi kao roditelji bismo zaista želeli da iskoristimo, zbog Gavrila. Nadamo se da možemo za ovo kratko vreme da stignemo do toliko iščekivanog cilja“, naglasila je Nevena Đurđević.

Realova desetka ili Barsina osmica? Romina devetka u kojoj godinama briljira bosanski dijamant ili suvenir sa grbom Milana? Ili možda prelepi dres Napolija?

Ovaj idealni tim sastavljen od humanih igrača iz dana u dan je sve jači, što daje snagu i porodici Đurđević, rasplamsava veru da će do kraja meseca biti sakupljen ceo iznos – neverovatnih 2,5 miliona evra koliko je potrebno za odlazak u SAD na lečenje.

„Za Gavrila, od srca“, napisali su Modrić, Rebić, Pjanić, Rog, Maksimović, Kulibali.

Tako i jeste.

Izvor: danas.rs

670 niških zatvorenika doniralo novac za malog Gavrila, prikupili oko 300.000 dinara