in

Svet se rapidno menja, primeri Nagorno-Karabah i Bregzit

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović prisustvovao je svečanom početku usavršavanja 11. generacije polaznika Visokih studija bezbednosti i odbrane u amfiteatru Škole nacionalne odbrane “Vojvoda Radomir Putnik” i tom prilikom je poručio polaznicima da se “svet rapidno menja”, a kao primer je naveo krizu u Nagorno-Karabahu, kao i Bregzit.

Stefanović je rekao da u takvom svetu ne postoji ništa ustaljeno, za šta zasigurno može da se kaže „ovo će ovako biti sledećih dvadeset godina, dok ja budem u aktivnoj službi, dok ne odem u penziju“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Menja se svake nedelje u svim aspektima i vojničkim i nevojničkim. U ovom studijskom programu treba da sagledate upravo to, da postavite što više pitanja i da iskoristite priliku da o svemu razgovarate“, naglasio je Stefanović.

Naveo je da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije posvećuju veliku pažnju usavršavanju, a polaznicima je poželeo da steknu znanja kojima će doprineti da Srbija bude još jača, ali i da bude izvoznik stabilnosti u regionu.

Među slušaocima 11. klase su oficiri Ministarstva odbrane, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i drugih ministarstava, predstavnici Narodne skupštine Republike Srbije i državnih agencija, kao i pripadnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH i MUP Republike Srpske.

Tagovi