in

Sveštenik spiskao 150.000 € donacija na porniće i vadi se da je upao u seksualnu krizu

Katolički sveštenik sa Malte optužen je za proneveru 500.000 evra donacija od kojih je 150.000 evra potrošio na pornografske stranice.

Kako su objavili malteški mediji, tužitelji su uspeli da uđu u trag iznosima uplaćenim kompanijama povezanim sa stranicama koje prikazuju seks uživo.

Sveštenik Luke Seguna je policijskim istražiteljima rekao da je to činio jer je bio u „seksualnoj krizi“.

Ovaj sveštenik sa juga Malte izjasnio se da nije kriv, ali su ga crkvene vlasti suspendovale do kraja postupka. Izneseni su i dokazi da je Seguna imao nekoliko stotina hiljada evra na više privatnih bankovnih računa, iako mu je godišnja plata iznosila 20.000 evra. Osim gotovine, posedovao je kolekciju od pet motocikala i dva automobila.

Tužitelji su, između ostalog, izneli i podatak da je sveštenik od jednog starijeg građanina dobijao čekove na više hiljada evra. Starac, koji je u međuvremenu umro, patio je od demencije kada je ispisivao čekove, prenosi N1.

Seguna se pravdao da su čekovi bili povrat donacija koje je sveštenik davao starcu, ali tužitelji tvrde da je trebalo da budu podeljeni lokalnim humanitarnim udruženjima.

Izvor: N1

Sveštenik iskoristio dušek kao oltar, pa održao misu u kupaćim gaćama (FOTO)