in

Sve što je imao donirao žrtvama zemljotresa i zaslužio novu, opasnu ‘mašinu’

Sve što je imao donirao žrtvama zemljotresa i zaslužio novu, opasnu ‘mašinu’

Server Besirli iz Azerbejdžana živi u maloj kući, u stvari to je jedno kupatilo pretvoreno u kuću. Kada je video šta se desilo u Turskoj natovario je svoje dušeke u stari auto i krenuo put turske kako bi pružio pomoć ugroženima.

Nakon što se fotografija njegovog automobila natovarenog dušecima proširila celim svetom, upitan od strane novinara gde je našao te dušeke i jorgane, on je rekao:

„Nisam ih našao to je sve što sam imao kući. Naša braća imaju veću potrebu za njih nego ja, zato sam ispraznio kuću i vozim ih njima, i nadam se da će im nešto značiti ova moja pomoć.“

Fotografija je dirnula brojne ljude, naročito nakon saznanja u kakvim uslovima živi Besirli.

Server Besirli je potom gostovao na nacionalnom kanalu u Azerbejdžanu te je dao pojedine informacije o sebi nakon čega se javio jedan azerbejdžanski biznismen.

Biznismen iz Nakhčivana po imenu Bahtijar, tražio je voditelja programa tokom reklamne pauze i obećao je Serveru Beşirliju novi automobil.

Azerbejdžanski heroj Server je u ponedjeljak, 13. februara, ponovo gostovao u programu na nacionalnoj televiziji i dobio ključ svog novog automobila.

Izvor: Facebook/Zanimljivo

Mačak vodio spasioce do ruševina gde su majka i deca 10 dana čekali u agoniji (VIDEO)