in

Sve spremno za Sokola, samo karte ne možemo kupiti: Kartomat NIJE u funkciji

Obnovljena železnička stanica u Novom Sadu otvorena je u subotu (19. mart), u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i mađarskog premijera Viktora Orbana. Ceremoniji otvaranja prisustvovalo je i nekoliko hiljada građana Srbije.

Foto: Luftika

Građani ipak nisu mogli da prisustvuju samom ulasku voza u stanicu, već su dvojicu državnika mogli da pozdrave ispred samog objekta, gde su održani prigodni govori.

Stanica je „okupana“ i onovljena, a građanima su na raspolaganju brojni novi sadržaji, poput obnovljene čekaonice, restorana, galerije, igraonice za decu i restorana.

Putnicima je i na raspolaganju kovid centar, sa objektima za testiranje.

Međutim, okupljeni građani, a ni radoznali putnici koji su razgledali stanicu posle završetka skupa nisu mogli da vide dugo najavljivani voz „Soko“, jer je on subotu bio rezervisan samo za dolazak dvojice državnika i gradskih čelnika.

Drugih polazaka taj dan nije bilo, a saobraćaj između Beograda i Novog Sada počeo je redovno odvija od nedelje.

Foto: Luftika

Novo ruho Železničke stanice jeste lepo i moderno, ali ovo ne bi bila Srbija da se negde „ne uprska“. Postavljeni automati za elektronsku kupovinu karata nisu bili u finkciji prvog dana otvaranja. Nadamo se da će proraditi uskoro.

Novosađani oprez! Brzi voz „Soko“ privremeno nestaje na Novom Beogradu