in

Svako oboljenje i zagađenje u Boru plod korupcije

Svako oboljenje i zagađenje u Boru plod korupcije

Predstavnik inicijative Kreni-promeni Savo Manojlović izjavio je u Boru da vlast plaši ljude kako će neko zatvoriti postojeće rudnike i ostaviti ljude bez posla, a ekološke organizacije traže da se u postojećim rudnicima primene najsavremenije tehnologije koje se koriste u civilizovanom svetu, saopštila je ta inicijativa.

„Tražimo da se novi rudnici ne otvaraju kada stručni ljudi i institucije poput Srpske akademije nauka i umetnosti jasno ukažu da će to biti ekološka katastrofa“, rekao je Manojlović na protestu koji je organizovala inicijativa Kreni-promeni, zajedno sa SEOS i lokalnim udruženjem Borani se pitaju.

Manojlović je istakao da je svako oboljenje i zagađenje u Boru uzrokovano visokim stepenom korupcije i umesto da se ulaže u tehnologiju, neko je kupovao stanove po Londonu.

“U drugim delovima Srbije se uništava poljoprivreda i proizvodnja hrane, iako ekonomske analize ne ukazuju da će rudarenje biti isplativije po ekonomski standard građana. U momentu kada se narod plaši da postoji opasnost od gladi i nestašice hrane, vlast najplodniju zemlju poklanja i uništava”, rekao je Manojlović.

Tagovi