in

Svako daje ono što ima (VIDEO)

Svako daje ono što ima (VIDEO)

Dušan Jevtić iz Beograda postao je poznat široj javnosti pošto se pojavio na protestu “Srbija protiv nasilja” i počeo da deli okupljenim građanima besplatne trešnje.

Na pitanje N1 zašto to radi, Dušan je odgovorio:

„Svako daje ono što ima. Neko osmeh, neko pažnju, a ja imam trešnje“, rekao je Dušan za portal N1.

Iako je u danu jednog protesta padala jaka kiša Dušan ni tada nije skidao osmeh sa svog lica, a ni svi oni koji su svratili do njegovog automobila kako bi se poslužili slatkim voćem.

Od tog prvog puta, Dušan je trešnje delio i na svakom sledećem protestu kao i na poslednjem koji je održan pre dva dana. Podelio je sve ukupno oko 180 kilograma trešanja.

Postao je jedno od omiljenijih lica kako odraslima tako i mladima, a posebno deci koju roditelji vode sa sobom u protestne šetnje.

Uvek sa osmehom na licu, bez obzira na vremenske prilike, Dušan dolazi na proteste i nudi trešnje koje gaji u svom dvorištu u blizini Grocke.

Nedavno je rekao je da će doći na svaki sledeći protest i obećao da će svaki put poneti trešnje, ali da mu je za to potrebna mala pomoć.

„Potrebni su mi bili dobrovoljci koji bi mi pomogli da oberemo trešnje, spakujemo ih i donesemo do centra Beograda“, kazao je Dušan.

I našao ih je.

„Došli su i pomogli mi da oberem trešnje. Možda više nemam puno trešanja ali zato sam bogatiji za par novih prijatelja“, rekao je Dušan i dodao da nove prijatelje upoznao na protestu.

On kaže da će nastaviti da odlazi na proteste sve dok god traju. Možda će preskoćiti naredni zbog službenog puta, ali kako kaže, to će biti taman dok nove trešnje ne sazru.

„I eto mene opet na protestu“, poručio je Dušan.