in

Sutra me smenjuju, to je dogovorio Đukanović

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da će sutra u skupštini biti smenjen sa funkcije i da će vlada pasti. Pozvao je građane da ne izlaze na ulicu, ali i da na sledećim izborima ne glasaju za “one koji neće zastupati vaše interese”.

“Jasno mi je – sutra će smeniti predsednika vlade. Sutra će smeniti ovu vladu. Ali ovaj narod nećete i ne možete smeniti. On je jači od svake politike“, rekao je Krivokapić u obraćanju građanima.

On je zamolio građane da ne izlaze na ulicu, rekavši da je „bezbednost nas i naše dece je važnija od svih igara i interesa“.

Krivokapić se obratio javnosti nakon što poslanici crnogorskog parlamenta nisu usvojili dnevni red sednice na kojoj je, između ostalog, trebalo da se odlučuje o inicijativi za smenu potpredsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića.

Krivokapić je tražio razrešenje Abazovića nakon što su koalicija “Crno na bijelo” (GP URA i CIVIS) i opozicioni poslanici tražili izglasavanje nepoverenja Vladi, o čemu će parlament glasati sutra.

Premijer Crne Gore je rekao da Abazović “zajedno sa poraženim DPS-om treba da izglasa nepoverenje ovoj vladi”.

Zbog današnje neuspele sednice je optužio poslanike da su “svojim manipulatorskim pristupom još jednom onemogućili premijeru da kaže bilo šta”.

“Špekulisalo se ovih dana da ću podneti ostavku. Neki su me nagovarali, da je to najbolji put. Ja vam kažem da meni ništa ne znači hoću li biti premijer dnas i jedan dan više. Želim da građani vide ko ja ko u Crnoj Gori”, rekao je predsednik Vlade.

Dodao je da će u petak prestati da bude premijer “jer je to dogovorio (predsednik Milo) Đukanović” sa delom vladajuće koalicije i da se na taj način krši izborna volja građana.

Kazao je da je mogao da pokrene razrešenje Abazovića ranije, ali bi “svi bili uskraćeni za odgovor zašto, ali danas je svima to toliko jasno”, kao i da bi u tom procesu on bio prolašen krivcem. Rekao je da vlada nije mogla da preživi “napad iznutra”.

“Znao sam da će taj napad pokrenuti oni koji su dobili najviše od ove vlade, koji su najmanje radili a najviše galamili”, rekao je Krivokapić.

Naveo je i da je usvajanjem Zakona o slobodi veroispovesti ispunio jedini politički cilj.

“Maske su pale – ko to želi da vidi može, ko ne želi ne mora. Ja sam u duši i sada samo univerzitetski profesor”, kažao je.

Pogledajte prenos konferencije u okviru emisije N1 Studio Live: