in

Stefanović: Ponoš nema stav

Zdravko Ponoš, penzionisani oficir, koji je Đilasovom voljom kandidat za predsednika Srbije, nema stav ni o jednom strateškom pitanju ove zemlje, ocenio je danas ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović i poručio da nema pobede bez volje naroda, “bez rezultata i slobodarske politike”, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Tako, kada čitate ono što Ponoš kaže, Srbija treba bespogovorno da ide putem evropskih integracija, ali da vodi računa samo o svojim interesima, a da na kraju ne ugrozi svoje odnose sa Rusijom i Kinom, taman da se posvađa sa Unijom, navodi se u Stefanovićevoj pisanoj izjavi koju je medijima prosledilo Ministarstvo odbrane.

O rešenju za pitanje Kosova i Metohije je bolje da Ponoša ništa i ne pitaju, dodao je Stefanović, ocenivši da je iz Ponoševih odgovora „jasno, ne samo da ne zna šta bi radio, već napada i sve što danas napadaju kosovski Albanci, poput sporazuma iz Brisela“.

“Hoće Ponoš da lustrira, hapsi i sudi, ali neće one iz svojih redova, već samo one iz SNS, a da li su krivi, o tome će odlučivati Dragan Đilas lično, baš kako nam je poručio više puta”, naveo je Stefanović.

On je, kako se ističe u saopštenju Ministarstva opdbrane, ocenio da Ponoš nema vremena da govori o 33.000 ljudi koji su ostali bez posla u Vojsci, niti o tome “kako su prodavali i sekli tehniku, rasformirali herojske brigade i pokušali da od Vojske naprave malo jače lovačko udruženje”.